Zakon odvajanja – Deepak Chopra

Prostor za omiljene stihove, prozu, muziku koju slušate ...koji ne moraju biti u vezi sa osnovnom temom ovog foruma

Moderator: admin

Post Reply
User avatar
feniks
Posts: 245
Joined: 09 Jun 2008, 14:41
Location: Novi Sad

Zakon odvajanja – Deepak Chopra

Post by feniks » 15 May 2010, 11:09

U odvajanju leži mudrost neizvesnosti , u mudrosti neizvesnosti leži oslobadjanje od prošlosti, od poznatog, koje nas je zarobilo u uslovljenosti od prošlosti. A u našoj voljnosti da zakoračimo u nepoznato, u polje svih mogućnosti, predajemo se kreativnoj misli plesa univerzuma.

Zakon odvajanja je efektivan ako sledim sledeće korake:
1. Danas ću obavezati sebe da se odvojim. Dozvoliću sebi i ljudima oko sebe da budu ono što jesu. Neću kruto nametati svoju ideju kako bi to stvari trebale da budu. Neću forsirati rešenja problema, jer takav način stvara nove probleme.
2. Danas ću činjenicu neizvesnosti uzeti kao najbitniji deo svoga iskustva. U svojoj voljnosti da prihvatim neizvesnost rešenja će spontano iznići iz problema, van konfuzije, reda i haosa. Što mi se stvari čine više neizvesnima, sigurnijom/-im ću se osećati, jer neizvesnost je moj put do slobode.
3. Zakoračiću u polje svih mogućnosti predvidjajući uzbudljivost koje će se pojaviti kad sam i dalje otvoren/a za beskonačnost izbora. Kada zakoračim u polje svih mogućnosti, iskusiću svu zabavnost, avanturu, magiju i misteriju života

* text preveden sa strane http://positive-thoughts.typepad.com/positive-thoughts/

Post Reply