Hvala Sale za ovaj feedback, meni to baš mnogo znači jer je ovaj forum još uvek na početku, u fazi formiranja, i važno nam je da čujemo da on koristi ljudima, a još važnije je da imamo priliku da podelimo svoje iskustvo i tako pomognemo i drugima i sebi.sale82 wrote:Citajuci ovaj forum mnoge stvari su mi jasnije ,dosta odgovora sam nasao i meni je forum puno pomogao da shvatim sta se samnom desavalo, kao i da dobijem potvrdu da je moguce ostaviti alkohol.
Hvala ti i za ovo jer si me podsetio na period kad sam odlučivala da li da krenem na AA sastanke ili ne. Prvo što sam pitala bilo je "„Zašto i kako su AA - anonimni alkoholičari kad na te sastanke može da dođe svako, šta ako naletim na sastanku na nekog ko me zna, onda više nisam anonimna...“sale82 wrote:Ali kad je trebalo da se registrujem strecnuo sam se (sta ako me neko prepozna,privatno, sa posla sta ce reci itd..)
Na to mi je jedan član rekao:“ Prvo, na sastanke ne dolazi SVAKO, nego svako ko misli da ima problem sa alkoholom. Taj koji je došao na sastanak, došao je iz istog razloga kao i ti – da potraži rešenje za svoj problem sa pićem. Isto kao što ti ne želiš da on priča gde te je sreo, tako ni on ne želi da ti pričaš gde si srela njega...Tako se anonimnost čuva čak i ako na sastanku sretnemo nekog poznatog. Svi znamo zašto smo tu – zbog sebe...“
Ja mislim da je slično i sa ovim forumom – ko god je ovde taj traži neke odgovore na svoja pitanja o sebi i svom problemu. Ako pričam da sam te prepoznala na forumu Alkoholizam i bolesti zavisnosti, prvo logično pitanje je – a šta sam ja tamo tražila?
Koga zanima da troši vreme čitajući o bilo čemu što ga apsolutno ne dotiče u životu? Otkrivajući tebe otkrivam i sebe...
A mislim da su i inače male šanse da se ljudi prepoznaju po par detalja koje o sebi ovde napišu .Mi ovde mnogo više pišemo o našem unutrašnjem životu, našim osećanjima, razmišljanjima, dilemama, nego o konkretnim detaljima tipa gde radimo, u kom gradu živimo i sl. A ljudi nas prepoznaju upravo po tim konkretnim stvarima, ne po unutrašnjem životu i intimnim mislima koje ustvari delimo više na forumima, anonimno, nego sa svojim najbližima...